Aktuelnosti

Bosanskohercegovački Film Festival u SVA kinu u Njujorku

Četrnaestogodišnji Bosanskohercegovački Filmski Festival (BHFF) će se održati od 13. do 15. aprila 2017. godine u SVA kinu u Njujorku, a zvanični konkurs za prijavu filmova za BHFF je otvoren do 1. februara 2017. godine.


Već više od deceniju, BHFF promoviše raznolikost Bosne i Hercegovine u SAD-u, čime učvršćuje veze između bh. dijaspore u Njujorku i njene domovine, predstavljajući bosanskohercegovačku kulturu široj njujorškoj publici.

Filmski odbor BHFF-a će birati filmove u različitim kategorijama, kao što su dokumentarni, igrani, kratki i animirani. Festival želi predstaviti filmove bh. reditelja, kao i filmove stranih reditelja koji obrađuju teme iz Bosne i Hercegovine.
Festival je proteklih godina predstavio širok spektar gostiju i učesnika, od proslavljenih filmskih stvaralaca do nadolazećih režisera.

BHFF je projekat neprofitne organizacije koji u potpunosti vode volonteri. Više informacija o pravilima prijave, kao i formular za prijavu možete naći na www.bhffnyc.org.
Pronađite nas na Facebook-uInformacija s Okruglog stola o potrebama iseljeništva iz BiH održanog u Sarajevu 28.12.2016. godine

Projekat Dijaspora za razvoj (Engleski)

Infografika

Politika o saradnji s iseljeništvom usvojena 18.04.2017. na 99. Sjednici Vijeća ministara BiH.

Informacija o stanju iseljeništva usvojena 13.4.2016. na 52. sjednici Vijeća ministara BiH

Projekat Migracije i razvoj

Poziv općinama za dostavu podataka o iseljeništvu

Poziv doktorima nauka i naučno-istraživačkim radnicima bh. porijekla u svijetu za dostavu biografija

Poziv za dostavu podataka za poslovni imenik dijaspore