Saopćenja

Ministar Lučić potpisao 249 ugovora za 29 opština u Republici Srpskoj

17.11.2020

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH Miloš Lučić potpisao je danas 249   ugovora o donaciji za  korisnike iz Republike Srpske u podprojektu  BiH5  u okviru Regionalnog stambenog programa za zbrinjavanje izbjeglih i raseljenih lica. To praktično znači da počinje obnova i gradnja stambenih objekata za 249 porodica, a početak radova formalno je  ozvaničen potisivanjem ovih ugovora.  Radovi će biti završeni u narednom periodu, zavisno od vremenskih uslova.

Za povratnike u Banja Luci, Berkovićima, Bratuncu,  Čajniču,  Foči, Gacku, Gradišci, Han Pijesku, Kalinoviku, Kostajnici, Kozarskoj Dubici, Laktašima, Ljubinju, Milićima, Nevesinju, Novom Gradu, Novom  Goraždu, Osmacima, Palama, Prijedoru, Rogatici, Rudom, Sokocu, Srebrenici , Trebinju, Trnovu, Višegradu, Vlasenici i Zvorniiku  biće  izgrađeno  249 kuća.

Implementacija projekta se nastavlja ubrzanom dinamikom kako bi se za svih 3.200  korisnika   osiguralo stambeno zbrinjavanje  u okviru RSP-as  koji se zavšava  u junu 2022.  godine.

Podsjećamo da su  početkom oktobra potpisana 85  od ukupnno 429 ugovora.