Saopćenja

Ministar Lučić potpisao 85 ugovora

20.10.2020

 Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH Miloš Lučić potpisao je 85   ugovora o donaciji za  korisnike iz Republike Srpske u podprojektima BiH2 i BiH4  u okviru Regionalnog stambenog programa za zbrinjavanje izbjeglih i raseljenih lica. To praktično znači da počinje obnova i gradnja stambenih objekata za 85 porodica, a početak radova formalno je  ozvaničen potisivanjem ovih ugovora.  Radovi će biti završeni u narednim mjesecima, zavisno od vremenskih uslova.

Za povratnike u opštinama Brod,  Derventa, Doboj, Modriča i Šipovo biće izgrađena 41 kuća, dok će u Banja Luci, Gradiški, Kostajnici, Kotor Varoši, Laktašima, Novom Gradu, Pelagićevu i Prijedoru biti izgrađene ili obnovljene 44 kuće.

Projektovanje svih  kuća u okviru podprojekata BiH5 i BiH6  je završeno, tako da se očekuje skori početak radova na blizu 750 kuća za izbjegle, raseljene osoba i povratnike.

Izgradnja  stambenih zgrada  dobro napreduje i implementacija projekta se nastavlja ubrzanom dinamikom kako bi se za svih 3.200  korisnika osiguralo stambeno zbrinjavanje  u okviru RSP-a  koji se završava  u junu 2022.  godine.