Saopćenja

Sastanak sa veleposlanikom Malezije u BiH

21.2.2013


Danas je u svom uredu ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Damir Ljubić u nastupnu posjetu primio veleposlanika Malezije gospodina Anuar bin Kasman.

Ministar je upoznao veleposlanika sa trenutnom situacijom u zemlji,sa programom ministarstva a naročito o poštivanju ljudskih prava i legislativi koja se odnosi na ovo pitanje.

Veleposlanik Kasman je informirao ministra o uređenje njegove zemlje te o načinu na koji se oni brinu o poštivanju ljudskih prava.Također je ministra informirao da u Maleziji postoji značajan broj „političkih“ izbjeglica iz susjednih zemalja,te je izrazio želju da suradnjom sa ministarstvom razmjenu svoja iskustva budući da ovo ministarstvo od svog osnivanja radi na  osjetljivom pitanju zbrinjavanja izbjeglica.

Ministar je izrazio spremnost da u budućnosti učvrste suradnju te iniciraju sastanke na kojima se mogu prezentirati dosadašnji projekti po pitanju zbrinjavanja izbjeglica.Također se zahvalio veleposlaniku na njegovom posjetu i zaželio mu uspješan mandat u BiH.