Saopćenja

Susret Ministra Damira Ljubića s Apostolskim nuncijem u Republici Hrvatskoj Alessandrom D'Erricom

5.2.2013

Zagreb, 05. veljača 2013. Susret  Ministra Damira Ljubića s Apostolskim nuncijem u Republici Hrvatskoj Alessandrom D'Erricom

Ministar Damir Ljubić sastao se u Zagrebu u prostorijama apostolske Nuncijature sa apostolskim nuncijem Alessandrom D'Ericom. Tema današnjeg razgovora bilo je pitanje povratka Hrvata katolika koji su prognani iz Bosne i Hercegovine, i raspisani javni poziv upućen izbjeglim osobama da se prijave za povratak kroz Regionalni stambeni program koji se sprovodi u zemljama regije.
Apostolski nuncij naročito se zanimao za položaj Hrvata katolika u BiH, a posebice u svijetlu pisma državnog tajnika Svete Stolice kardinala Tarcisija Bertonea kojom je izražena zabrinutost Svetog Oca i Svete Stolice vezanu za budućnost Katoličke crkve i katolika u BiH.

Njegova ekselencija apostolski nuncij naglasio je da Katolička crkva i on osobno daju svoju punu potporu procesu povratka i uspostavi dostojanstvenog života katoličkog puka u BiH, te se zalaže da se regionalnim pristupom i kroz bilateralne odnose ovaj proces uspješno okonča.

Ministar Ljubić je informirao nuncija D'Erica o programu te o visini sredstava do sada dobivenih nakon donatorske konferencije održane u travnju 2012. godine u Sarajevu,  i o planiranom načinu provođenja programa. Naglasio je značaj realiziranja programa stambenog zbrinjavanja izbjeglih osoba i istaknuo da je potrebno učiniti dodatne napore kako se ne bi u europskim i administrativnim institucijama zadržavala sredstva koja su namijenjena za ovaj projekt.

Također je izvjestio nuncija o nedavnom sastanku sa kardinalom Puljićem i biskupom Komaricom, na kojem su razmijenili informacije te dogovorili daljnju suradnju.

Ministar je upoznao nuncija sa razgovorima koje je vodio i sa političkim predstavnicima Republike Hrvatske predsjednikom Ivom Josipovićem i premijerom Republike Srbije Ivicom Dačićem kako bi zajedničkim snagama potaknuli što bržu i učinkovitiju implementaciju plana i programa obnove domova povratnicima.

Ministar Ljubić i apostolski nuncij D'Erico zaključili su da se suradnja Katoličke crkve i institucija u BiH i RH treba nastaviti sa ciljem uspješnog završetka procesa povratka.


11.8.2016

JAVNI POZIV za dodjelu grant sredstava za podršku izgradnji partnerstva između nevladinih organizacija i nadležnih institucija za provođenje Konvencije o prevenciji i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici u Bosni i Hercegovini za 2016. godinu.

Tekst Javnog poziva i priloge možete preuzeti na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku.

29.7.2016.

JAVNI POZIV za dodjelu granta podrške općinama, nevladinim organizacijama i udruženjima za implementaciju Strategije u oblasti migracija i azila 2016-2020

Tekst Javnog poziva i prilozi (Bosanski, Hrvatski, Srpski)

26.7.2016.


Međunarodna organizacija rada (ILO) u okviru projekta koji finansira EU "Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini", objavljuje Poziv za dostavljanje konceptnih prijedloga za učešće u konkursu za dodjelu bespovratnih sredstava

OBAVJEŠTENJE

Produžava se rok za predaju koncepata projektnih prijedloga po pozivu br. 01/2016 „Podrška lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini “.

Novi rok za predaju aplikacija je 06. septembar 2016. Svi ostali detalji Poziva ostaju isti


22.7.2016.

Javni poziv za dodjelu grant sredstava neprofitnim organizacijama za aktivnosti prema iseljeništvu

Prilozi (Bosanski, Hrvatski i Srpski)17.12.2015. 

Poziv na Javne konsultacije za Godišnji program rada za 2016. godinu Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH

Godišnji program rada za 2016. godinu Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH