Saopćenja

Susret ministra Ljubića i premijera Bevande sa Srpskim premijerom Ivicom Dačićem

31.1.2013

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda i ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Damir Ljubić razgovarali su danas u Sarajevu sa premijerom Republike Srbije  Ivicom Dačićem.


Tom prilikom ministar Ljubić je upoznao premijera sa provedbom  projekta Regionalnog stambenog programa koji podrazumijeva zajedničke napore na zatvaranju poglavlja dugotrajnog raseljenja. S obzirom da su u ovom projektu BiH, Hrvatska, Srbija i Crna Gora zemlje partneri, sugovornici su dali punu potporu suradnji  i  ocijenili da je to važan projekt za regiju.

Ministar Ljubić je rekao da  je  u narednom razdoblju  neophodno ubrzati realiziranje  ovog  projekta, posebice uzimajući u obzir da Regionalni stambeni program  ima za cilj pružanje trajnih i održivih stambenih rješenja za oko 74.000 osoba ili za 27.000 kućanstava.

Predsjedatelj Bevanda i premijer Dačić su zaključili da je još uvijek veliki broj osoba u cijelom regionu i dalje raseljen te da je u narednom periodu neophodno ostvarivati kontinuiranu suradnju  s ciljem brže i kvalitetnije provedbe Zajedničkog regionalnog stambenog programa.Konferencija povodom obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava u BiH

Ne treba nam aplauz, treba nam
konkretno rijesenje
Dokumentarni film: Ne treba nam aplauz, treba nam konkretno rijesenje 
29.12.2016.

Odluka o dodjeli grant sredstava općinama, nevladinim organizacijama i udruženjima za implementaciju Strategije u oblasti migracija i azila 2016-2020. (Bosanski, Hrvatski i Srpski)

8.12.2016.

Odluka o dodjeli grant sredstava za provođenje Konvencije o prevenciji i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji u Bosni i Hercegovini za 2016. godinu¨. (Bosanski, Hrvatski i Srpski)

23.9.2016.

JAVNI POZIV za dostavu projektnih prijedloga za obnovu i izgradnju komunalne i socijalne infrastrukture na prostorima na kojima žive raseljena lica i povratnici (Bosanski, Hrvatski i Srpski)

Aplikacija (Bosanski, Hrvatski i Srpski)

JAVNI POZIV za dostavu projektnih prijedloga u svrhu elektrificiranja stambenih jedinica povratnika i raseljenih lica (Bosanski, Hrvatski i Srpski)

Aplikacija (Bosanski, Hrvatski i Srpski)

6.9.2016

JAVNI POZIV za dodjelu pomoći nevladinim organizacijama koje se bave pitanjima raseljenih osoba, povratnika i izbjeglica (Bosanski, Hrvatski i Srpski)

Obrasci (Bosanski, Hrvatski, i Srpski)

11.8.2016

JAVNI POZIV za dodjelu grant sredstava za podršku izgradnji partnerstva između nevladinih organizacija i nadležnih institucija za provođenje Konvencije o prevenciji i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u porodici u Bosni i Hercegovini za 2016. godinu.

Tekst Javnog poziva i priloge možete preuzeti na bosanskom, hrvatskom i srpskom jeziku.