Saopćenja

Susret ministra Ljubića i premijera Bevande sa Srpskim premijerom Ivicom Dačićem

31.1.2013

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda i ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Damir Ljubić razgovarali su danas u Sarajevu sa premijerom Republike Srbije  Ivicom Dačićem.


Tom prilikom ministar Ljubić je upoznao premijera sa provedbom  projekta Regionalnog stambenog programa koji podrazumijeva zajedničke napore na zatvaranju poglavlja dugotrajnog raseljenja. S obzirom da su u ovom projektu BiH, Hrvatska, Srbija i Crna Gora zemlje partneri, sugovornici su dali punu potporu suradnji  i  ocijenili da je to važan projekt za regiju.

Ministar Ljubić je rekao da  je  u narednom razdoblju  neophodno ubrzati realiziranje  ovog  projekta, posebice uzimajući u obzir da Regionalni stambeni program  ima za cilj pružanje trajnih i održivih stambenih rješenja za oko 74.000 osoba ili za 27.000 kućanstava.

Predsjedatelj Bevanda i premijer Dačić su zaključili da je još uvijek veliki broj osoba u cijelom regionu i dalje raseljen te da je u narednom periodu neophodno ostvarivati kontinuiranu suradnju  s ciljem brže i kvalitetnije provedbe Zajedničkog regionalnog stambenog programa.