Saopćenja

Nakon nezapamćenog nevremena, ministar Sevlid Hurtić posjetio Vukosavlje i povratnička naselja

24.7.2023

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić, je u večernjim satima 21. jula 2023. godine, posjetio opštinu Vukosavlje, nakon sto je nezapamćeno nevrijeme pogodilo ovu lokalnu zajednicu i nanijelo ogromnu materijalnu štetu.

Ministar Hurtić je posjetio i veliki broj povratničkih naselja, zajedno sa načelnikom opštine Vukosavlje Borisavom Rakićem.

Nevrijeme koje je u više navrata u proteklim danima pogodilo ovu opštinu, oštetilo je više od 100 stambenih objekata, nanesena je velika šteta na objektu Osnovne škole u Pećniku, ali i na kompaniji Sanit Granit, te drugim privrednim i privatnim objektima.

Ministar Hurtić je razgovarao i sa građanima čiji su objekti oštećeni, te posjetio lokalitete na kojima je pričinjena velika materijalna šteta, koja se već sada procjenjuje na nekoliko stotina hiljada KM.

Ministar Hurtić je kazao da je došao u posjetu da pruži podršku ovoj lokalnoj zajednici, posebno povratnicima, te kazao da će tražiti da se razmotre mogućnosti upućivanja pomoći pogođenim područjima.

Ministar Hurtić je istog dana posjetio i Bosanski Šamac i Modriču. Zajedno sa načelnikom opštine Modriča Jovicom Radulovićem, posjetio je povratničke zajednice.