Saopćenja

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić, uputio je danas reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinu ef. Kavazoviću i svim muslimanima u domovini, regiji i dijaspori, čestitku povodom predstojećeg blagdana Kurban-bajrama.

27.6.2023

U danima radosti koji slijede, neka nas Kurban-bajram podsjeti na istinske vrijednosti o spremnosti na odricanje i žrtvu kako bi se približili Allahovoj milosti, ali i na suštinu kurbana – da vjernike približi jedne drugima i ojača njihovo zajedništvo.
Mubarek dani su posebna prilika da nastavimo ispunjavati našu trajnu kur'ansku obavezu činjenja dobrih djela. Podijelimo kurbansko meso siromašnima, posjetimo i pomozimo naše komšije i sugrađane koji su u potrebi, posebno one koji su se vratili na svoja prijaratna ognjišta. Sjetimo se naših nedužno ubijenih najmilijih, posjetimo njihove mezare, a bajramsku radost, kako to činimo stoljećima u našoj domovini, podijelimo sa našim komšijama. 
Neka ovaj veliki blagdan vjernicima donese blagostanje i radost, osnaži našu zajednicu i našu domovinu Bosnu i Hercegovinu, a svim njenim građanima donese prosperitet i bolji život. Bajram šerif mubarek olsun, navodi se u čestitki ministra Hurtića.