Saopćenja

Ministar Sevlid Hurtić primio u posjetu ambasadora Švicarske Daniela Hunna

21.3.2023


Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić, danas je, 21. marta 2023. godine, primio u posjetu ambasadora Švicarske Konfederacije u Bosni i Hercegovini Daniela Hunna.

Na sastanku je razgovarano o brojnim zajedničkim projektima koji su realizovani u proteklom periodu, a koji se odnose na migracije, bh. dijasporu i Regionalni stambeni program, koji se privodi kraju i koji je jedan od uspješnijih projekata. 

Ministar Hurtić se zahvalio Švicarskoj, koja je jedan od najvećih donatora u našoj zemlji, za svu pomoć koju je pružila Bosni i Hercegovini. Istakao je važnu podršku Švicarske u reformskim procesima i na putu naše zemlje ka EU, dodajući da je ova zemlja bitan vanjskotrgovinski partner, te da je u 2021. godini bila vodeći investitor u Bosni i Hercegovini.

Ministar je naglasio da je naša zemlja izuzetno zainteresovana za nastavak projekata iz oblasti migracija i dijaspore, te da će Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice biti na raspolaganju u punom kapacitetu za sve buduće projekte.

Ambasador Hunn je naglasio da je Bosna i Hercegovina zemlja koja ima velike potencijale, te istakao važnost bosanskohercegovačke dijapore u Švicarskoj, dodajući  da će njegova zemlja nastaviti podržavati napredak Bosne i Hercegovine.