Saopćenja

Ministar Sevlid Hurtić čestitao 8.mart – Međunarodni dan žena

8.3.2023


Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić, uputio je čestitku svim građankama Bosne i Hercegovine u domovini i inostranstvu, povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena. 

„Danas se sa dubokim poštovanjem sjećamo hrabre borbe žena, koje su prije 166 godina na protestima u New Yorku tražile bolje uslove rada i veće plate, ali istovremeno slavimo uspjehe i dostignuća pripadnica ženskog spola. 
Žene imaju neprocjenjivu ulogu u bosanskohercegovačkom društvu, što svakodnevno potvrđuju svojim predanim i odgovornim radom. Zbog toga su naši ciljevi i temeljni prioriteti osnaživanje žena i puna ravnopravnost spolova u našem društvu i državi.  
Za Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, ravnopravnost spolova nije samo opredjeljenje, nego istinska obaveza i želja da napravimo dodatni napredak u ovoj oblasti u našoj zemlji. Mi na tome predano radimo i nastavit ćemo raditi, kako bi naše društvo učinili boljim i pravednijim.
Svim Bosankama i Hercegovkama u domovini i inostranstvu, najiskrenije čestitam 8. mart – Međunarodni dan žena“ navodi se u čestitki ministra Hurtića.