Saopćenja

Poboljšanje sistema socijalnog stanovanja - Razvoj integriranog modela u teoriji i praksi u BiH

5.11.2015


U okviru projekta  “Poboljšanje sistema socijalnog stanovanja - Razvoj integriranog modela u teoriji i praksi u BiH“  održana je svečana ceremonija uručenja ključeva za 16 korisnika ovog  projekta u Tuzli, a koji je dijelom finansiran iz bužeta Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Ključeve obnovljenih stambenih jedinica su dobili: Salkić Haris, Arifi Šaban, Peleš Berko, Alagić Elvir, Hodžić Adnan, Zulčić Nusmir, Tučić Tifa, Zahirović Timea, Hurić Miralem, Kasumović Zinka, Tešić Jovo, Stojak Ana, Halilović Mina, Marković Marija, Peranović Mirela i Malagić Senada.  

Komisija za izbjeglice i raseljena lica BiH je  17. septembra 2013. godine usvojila Odluku o okvirnom rasporedu sredstava po projektima kroz udruživanje sredstava sa vladinim i nevladinim organizacijama i institucijama i organizacijama i institucijama međunarodne zajednice. Shodno članu 3. Odluke o okvirnom rasporedu sredstava, Sporazumi o udruživanju i načinu realizacije sredstava između svih učesnika u projektu, zaključeni su sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice, Fondom za povratak BiH i implementatorom ovog Projekta, Hilfswerk Austria, 29. novembra 2013. godine. 

Ukupna vrijednost projekta iznosi milion Eura.