Saopćenja

Primopredaja mehanizacije i opreme iz donacije NR Kine za Distrikt Brčko

10.7.2014


Danas je u Sarajevu ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Damir Ljubić ovlaštenom predstavniku Brčko Distrikta Spasoju Radiću predao ključeve i dokumentaciju za mehanizaciju i opremu iz donacije NR Kine Bosni i Hercegovini koja je odlukom Vijeća ministara od 25.06.2014. godine usmjerena na područja pogođena katastrofalnim poplavama u mjesecu svibnju ove godine.

Nakon potpisa zapisnika o primopredaji sa ovlaštenim predstavnikom Brčko Distrikta ministar Ljubić je obavio primopredaju opreme i mehanizacije .

Odlukom Vijeća ministara Brčko Distriktu je dodijeljeno 9 traktora 3 motokultivatora , 5 motornih pila i oprema za skladištenje mlijeka.


Nakon primopredaje ministar je izjavio da je namjera Vijeća ministara da se navedenom opremom stanovništvu pomogne u normalizaciji života nakon poplava.

Mi ćemo i dalje nastaviti raditi kako bismo osigurali dodatna sredstva koja će se koristiti za pomoć u obnovi područja pogođenih poplavama kako bi stanovnici to je prije moguće nastavili normalan život – kazao je ministar Ljubić.