Saopćenja

Ministar Sevlid Hurtić u Tuzli govorio na pres konferenciji povodom „14. Dana BHAAAS-a u Bosni i Hercegovini“

2.6.2023

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić, danas je, u Tuzli, 2. juna 2023. godine, govorio na pres konferenciji povodom održavanja konferencije „14. Dani BHAAAS-a u Bosni i Hercegovini.

Organizator naučne konferencije je Bosanskohercegovačko-američka akademija umjetnosti i nauka (BHAAAS), a uz podršku Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, a održava se od 1. do 4. juna 2023. godine u Tuzli.

Kako je najavljeno, ovo će biti jedna od najposjećenijih naučnih konferencija u regiji koja će okupiti preko 300 učesnika.

Ministar Hurtić je u svom obraćanju pozdravio održavanje ove tradicionalne konferencije, te istakao važnost novčane podrške koju Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine pruža održavanju ove naučne konferencije.

Dodao je da je njegova ideja da bh. eminentni stručnjaci iz svijeta, u narednom periodu održe predavanja na kliničkim centrima u Bosni i Hercegovini.

-To daje priliku mladim medicinarima i doktorima da nauče nešto novo, shodno znanjima i vještinama koje će im prenijeti stručnjaci iz svijeta, koji su porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Smatram da je u ovom momentu za našu zemlju izuzetno potrebno unaprijediti liječenje žena i djece. Također, prioritet i fokus mora ostati na daljnjem razvoju obrazovnog sistema, kazao je ministar Hurtić.