Saopćenja

Ministar Sevlid Hurtić se sastao šefom Delegacije Međunarodnog komiteta Crvenog krsta u Bosni i Hercegovini Elmirom Camićem

24.5.2023

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić, danas se, 24. maja 2023. godine, sastao sa šefom Delegacije Međunarodnog komiteta Crvenog krsta/križa u Bosni i Hercegovini Elmirom Camićem.

Šef Delegacije Camić je upoznao ministra Hurtića sa radom Međunarodnog komiteta Crvenog krsta/križa, organizacije koja pruža zaštitu i pomoć žrtvama oružanih sukoba širom svijeta. Istakao je da MKCK danas pruža podršku građanima naše zemlje nakon rata, a koja se prije svega odnosi na pitanja nestalih osoba i opasnosti od mina.



Na sastanku je također rečeno da ova organizacija radi na jačanju kapaciteta Društva Crvenog krsta/križa u Bosni i Hercegovini, kako bi se pružio odgovor na trenutne humanitarne potrebe u zemlji. 

Ministar Hurtić je naglasio da je nedavno Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine dodijelilo grant u iznosu od 150.000 KM za rad i aktivnosti Društva Crvenog krsta/križa BiH, te da je posjetio ovu organizaciju i najavio daljnju saradnju.