Saopćenja

Ministar Sevlid Hurtić se sastao sa članovima Organizacionog odbora za obilježavanje 28. godišnjice genocida u Srebrenici

6.4.2023

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Sevlid Hurtić, danas se, 6. aprila 2023. godine, sastao sa članovima Organizacionog odbora za obilježavanje 28. godišnjice genocida u Srebrenici. 

Ministar Hurtić je razgovarao sa predsjednikom Organizacionog odbora i zamjenikom načelnika Srebrenice Hamdijom Fejzićem i sekretarom Nerminom Alivukovićem, koji su ga upoznali sa aktivnostima koje se odnose na pripreme za obilježavanje godišnjice.


Sagovornici su se usaglasili da je neizmjerno važno da kompletan program obilježavanja godišnjice genocida u julu ove godine bude organizovan na najvišem nivou, te da prođe bez ikakvih problema i poteškoća. 

Na sastanku je razgovarano i o trenutnim projektima koji se provode u Srebrenici, a koji se finansiranju od strane Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, ali i budućim planiranim aktivnostima Ministarstva. 

Ministar Hurtić je poručio da će Srebrenica i u narednom periodu imati njegovu njegovu podršku.