Aktuelnosti

Milene Letić – Joveš predstavila zbirka pjesama “Ni tamo, ni ovde”

Zbirka pesama “Ni tamo, ni ovde” autorice Milene Letić – Joveš čiji je izdavač “Prometej”, Novi Sad predstavljena je na centralnoj bini sajma pod pokroviteljstvom ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH. O knjizi govorila autorica i Šimo Ešić.























“Ni tamo, ni ovde” treća po redu objavljena knjiga, autora Milene Letić, je prva knjiga pjesama, neki od stalno prisutnih motiva u tri pesnička ciklusa su samoća, tuga, melanholija, koju ne imenuje, ali koja oporo izvire iz glasa koji nam se obraća. Obuzetost vremenom koje se mjeri vlastitim menama; minulim događajima i onim koji tek treba da se dese, u pjesmama Vreme, Večnost, Ko sam, Rođendan, Kroz vreme, Pred zidom, Ni tamo, ni ovde, Moć izbora i drugim, rezultira nekim od najefektnijih stihova ove pesnikinje. Autorica govori o tragičnosti postojanja između dvije obale, postojanja - ni tamo ni ovde (naslovna pjesma), postojanja između dobra i zla (pjesma „Dobro i zlo“), o toj raspolućenosti i podjeljenosti bića pjeva Milena Letić -Joveš u svojoj knjizi “Ni tamo, ni ovde”. Cijela knjiga je jedna velika upitanost pjesnikinjina nad svijetom u kome toliko dominira znak pitanja.

Milena Letić – Joveš je rođena u Zenici, Filozofski fakultet završila u Zagrebu, radila kao nastavnik srpskohrvatskog jezika i profesor jugoslavenskih književnosti koje je studirala u Banjaluci i Zagrebu; te kao novinar, lektor (RT RS) i producent na Alternativnoj televiziji Banjaluka; šef  Dopisništva TV OBN (Prijedor, Sarajevo). Sarađivala je i sa redakcijama štampanih medija Nezavisne novine i Kozarski vjesnik.

Milena piše kritičke osvrte, prikaze, eseje, pripovetke, romane i poeziju. Objavljena pripovedačka proza “I šta mi bi da te tražim”; kratkli roman “A ko zna ko smo mi”, zbirka pesama “Ni tamo, ni ovde” U pripremi roman “Bol”, zbirka pesama “Pogled unazad”, zbirka priča ” “Sudbine”. Objavljuje u književnim časopisima Trag, Luča, Zlatna greda, Dometi i drugim…

Sada živi i radi u Novom Sadu i član je Društva književnika Vojvodine.




Pronađite nas na Facebook-u



Prenos znanja iz iseljeništva u BiH

Poziv insitucijama i javnim ustanovama u BiH možete vidjeti ovdje;

Prijavni obrazac za institucije i javne ustanove možete preuzeti ovdje;

Poziv stručnjacima u iseljeništvu možete vidjeti ovdje, i

Prijavni obrazac za stručnjake možete preuzeti ovdje.

Pravilnik o načinu upisa, sadržaju i načinu vođenja evidencije udruženja i saveza iseljenika Bosne i Hercegovine

Prijava za upis u evidenciju udruženja i saveza iseljenika iz BiH

Zahtjev za upis izmjena i dopuna u evidenciji udruženja i saveza iseljenika iz BiH

Zahtjev za brisanje iz evidencije udruženja i saveza iseljenika iz BiH

Politika o saradnji s iseljeništvom usvojena 18.04.2017. na 99. Sjednici Vijeća ministara BiH. (Bosanski, Hrvatski, Srpski i Engleski)

Informacija s Okruglog stola o potrebama iseljeništva iz BiH održanog u Sarajevu 28.12.2016. godine

Infografika

Informacija o stanju iseljeništva usvojena 13.4.2016. na 52. sjednici Vijeća ministara BiH

Poziv općinama za dostavu podataka o iseljeništvu

Poziv doktorima nauka i naučno-istraživačkim radnicima bh. porijekla u svijetu za dostavu biografija

Poziv za dostavu podataka za poslovni imenik dijaspore