Saopćenja

Ministar Miloš Lučić i Stefan Selen zamjenik generalnog direktora za kredite i socijalni razvoj Razvojne banke Savjeta Evrope razgovorali o unapređenju RSP-a

2.10.2020

Ministar za ljudska prava i  izbjeglice u Savjetu misntra BiH  Miloš Lučić upriličio je danas online sastanak  sa Stefanom Selenom, zamjenikom generalnog direktora za kredite i  socijalni razvoj Razvojne banke Savjeta Evrope. Razgovarano je o Državnom projektu stambenog zbrinjavanja u okviru Regionalnog stambenog programa, čiji napredak u ime donatora Programa prati Razvojna banka Savjeta Evrope.

Ministar Lučić istakao je punu opredijeljenost da se do kraja 2022. godine, do kada su donatori dali rok, završe sve planirane i  ugovorene obaveze, odnosno da do tada bude izgrađeno ukupno 3.200 stambenih jedinica za povratnike  i interno raseljena  lica koja su aplicirala na ovaj projekat.

 "Kada sam preuzeo funkciju ministra, prvo s čim sam se upoznao jeste ovaj Program te sam prisustvovao uručenju ključeva korisnicima zgrade izgrađene kroz DPSZ u Banja Luci. Istrajati ćemo da planirani broj stambenih jedinica bude izgrađen, te da svi stambeni objekti budu priključeni na komunalnu infrastrukturu. Takođe, u razgovoru sa načelnicima igradonačelnicima stalno potenciram i tražim da se izdavanje svih vrsta dozvola za gradnju ili obnovu stambenih jedinica povratnicima ili interno raseljenim licima, izdaju bez zastoja i čekanja" , istakao je ministar Lučić.

 Selen je zahvalio ministru na prepoznavanju važnosti ovog projekta, i pozvao ga da prisistvuje Upravnom odboru Regioalnog stambenog programa, koji će biti održan u novembru.