Saopćenja

Ministar Lučić u radnoj posjeti opštini Istočni Stari Grad

10.9.2020

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH Miloš Lučić boravio je u radnoj posjeti opštini Istočni Stari Grad gdje je razgovorao sa načelnikom opštine Bojom Gašanovićem. Na sastanku se razgovoralo o pomoći ovoj lokalnoj zajednici  kroz projekte koje bi ova opština i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice zajednički mogli da realizuju. 

Posebno je naglašena potreba asfaltiranja puta Hreša-Gornje Biosko, gdje živi 40-tak srpskih povratnika, kao i sanacija  vodovodne mreže odnosno izgradnja rezervoara kojim bi se  riješilo vodosnabdijevanje Hreše, sa kojeg se snabdijevaju i sva povratnička naselja na ovoj mjesnoj zajednici

Do sada je na smješataju raseljenih lica, ali i u oblasti infrastrukture tamo gdje zive  povratnici učinjeno mnogo jer je Ministarstvo u prethodnom periodu pomagalo ovoj opštini kroz projekte iz oblasti infrastrukture i elektrifikacije. “Unarednom periodu će biti raspisani javni pozivi, gdje očekujemo prijavu opštine Istočni Stari Grad. Očekujem da istaknuti problemi ove lokalne zajednice kroz projekte budu riješeni, a dobra saradnja nastavljena i u budućnosti” rekao je ministar Lučić.