Saopćenja

NAJAVA DOGAĐAJA - TREBINJE - četvrtak (21. juni) - Početak izgradnje 48 stanova u okviru projekta Zatvaranje kolektivnih centara

19.6.2018

Državna ministrica za ljudska prava i izbjeglice Semiha Borovac će u četvrtak (21. juna) prisustvovati svečanosti kojom će biti obilježen početak radova na izgradnji zgrade sa 48 stanova u Trebinju, a u okviru realizacije projekta CEB2 - Zatvaranje kolektivnih centara.

Svečanosti će prisustvovati i ministar za izbjeglice i raseljena lica Davor Čordaš, gradonačelnik Trebinja Luka Petrović te predstavnici Razvojne banke Vijeća Evrope.

Prema programu događaja u 11:00 sati planiran je sastanak ministarice Borovac i ministra Čordaša sa gradonačelnikom Petrovićem u zgradi Gradske uprave u Trebinju, nakon čega će u 12:00 sati biti date izjave za medije.

Obilazak lokacije izgradnje objekta u Zasad polju planiran je za 12:30 sati. Projekt „Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja – CEB 2“ se provodi u 45 gradova i općina u Bosni i Hercegovini, a njime je planirano zatvaranje 121 kolektivnog centra. Planirana je izgradnja 2.611 stambenih jedinica neprofitnog socijalnog stanovanja, te će se više od 7.200 stanovnika 121 kolektivnog centra preseliti u nove stambene jedinice. Projekt CEB 2 implementira Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine putem nadležnih entitetskih ministarstava, organa lokalnih vlasti te resornih kantonalnih ministarstva/uprava u Federaciji BiH i UNHCR-a.

Za sva dodatna pitanja možete kontaktirati Sanju Škuletić-Malagić, savjetnicu ministrice za ljudska prava i izbjeglice BiH, putem telefona 033/202-600 ili mobitela 061/360-223.