Saopćenja

NAJAVA DOGAĐAJA: Ponedjeljak - 10:45 - Potpisivanje Memoranduma o saradnji u oblasti iseljeništva između MLJPI i 28 gradova i općina u BiH

17.11.2017

Državna ministrica za ljudska prava i izbjeglice Semiha Borovac u ponedjeljak će potpisati Memorandume o saradnji u oblasti iseljeništva sa gradonačelnicima, načelnicima, odnosno predstavnicima 28 gradova i općina u Bosni i Hercegovini. 

Riječ je o nastavku aktivnosti na provedbi Politike saradnje sa iseljeništvom, a kojom je predviđeno i pružanje podrške Ministarstva lokalnim zajednicama u cilju jačanja njihovih kapaciteta za saradnju sa iseljeništvom. 

Potpisivanje ovog dokumenta odraz je i kontinuirane saradnje i predstavlja nastavak zajedničkih aktivnosti Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine i  loklanih zajednica, a u interesu i iseljeništva i građana Bosne i Hercegovine. 

Potpisivanje Memoranduma o saradnji bit će upriliceno u ponedjeljak (20. novembra) u 11:00 sati u sali 1 na prvom spratu zgrade Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, a izjave za medije su planirane u 10:45 ispred navedene sale. Program je u prilogu.