Saopćenja

Osam porodica iz Jablanice dobilo ključeve obnovljenih stambenih jedinica

21.10.2015



U okviru projekta  “Poboljšanje sistema socijalnog stanovanja - Razvoj integriranog modela u teoriji i praksi u BiH“  održana je svečana ceremonija uručenja ključeva za osam korisnika ovog  projekta u Jablanici.

Ključeve obnovljenih stambenih jedinica su dobili  Andelija Ramiz, Jež Bulka, Oruč Abid, Torlaković Armin, Husrep Remzo, Pilav Enisa, Letuka Fatima i Tašić Zlata.

Komisija za izbjeglice i raseljena lica BiH je  17. septembra 2013. godine usvojila Odluku o okvirnom rasporedu sredstava po projektima kroz udruživanje sredstava sa vladinim i nevladinim organizacijama i institucijama i organizacijama i institucijama međunarodne zajednice. Shodno članu 3. Odluke o okvirnom rasporedu sredstava, Sporazumi o udruživanju i načinu realizacije sredstava između svih učesnika u projektu, zaključeni su sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice, Fondom za povratak BiH i implementatorom ovog Projekta, Hilfswerk Austria 29. Novembra 2013. godine.

 

Ukupna vrijednost projekta iznosi miliona eura, a Ministarstv za ljudska prava i izbjeglice BiH u tom iznosu je učestvovalo sa 130.000,00 KM.